9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutná a lahodná Korma kuře – originální indický recept plný exotických koření a křídlaté chuťové palety. Užívejte si tento slavnostní pokrm plný aromatických vůní a jemně dochucený směsí kurkumy, koriandru a kardamomu. Vytvořte si exotickou atmosféru ve své kuchyni a překvapte své blízké tímto dokonalým řízkem kuřetem Korma.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
 - 2 cibule nakrájené na tenké plátky
 - 3 stroužky česneku nasekané
 - 1 červená paprika nakrájená na plátky
 - 1 zelená paprika nakrájená na plátky
 - 2 lžíce oleje
 - 1 lžíce kari koření
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - ½ lžičky mleté skořice
 - ½ lžičky mletého kurkumy
 - 400 ml kokosového mléka
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Čerstvý koriandr na ozdobení
 
Postup
- Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli a česnek.
 - Přidejte maso a smažte jej z každé strany, dokud nebude zlatavé.
 - Přidejte kari koření, kmín, koriandr, skořici a kurkumu a nechte mírně orestovat, aby se uvolnily jejich aroma.
 - Přidejte nakrájené papriky a opékejte je spolu s masem asi 2 minuty.
 - Přilijte kokosové mléko, promíchejte a nechte vařit asi 15-20 minut, nebo dokud maso nebude měkké.
 - Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
 - Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan a ozdobte čerstvým koriandrem.
 

