7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodné indické korma s kuřecím masem, plným aromatických koření a krémové omáčky. Tento recept je ideální pro milovníky exotických chutí a snadno se připravuje i doma. Podívejte se na krok za krokem návod na přípravu a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kosti)
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce oleje
 - 1 lžíce korma koření
 - 1 lžička mletého zázvoru
 - 1 lžička mleté skořice
 - ½ lžičky mletého kmínu
 - ½ lžičky mleté papriky
 - 400ml kokosového mléka
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
 - Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a opečeme dozlatova.
 - Přidáme prolisovaný česnek, korma koření, zázvor, skořici, kmín a papriku.
 - Sůl a pepř dochutíme podle chuti.
 - Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 20 minut.
 - Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
 - Servírujeme s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!
 

