
Recept na krevety na česnekovém oleji: rychlé a jednoduché. Krevety jsou výborným zdrojem bílkovin. Připravte si jídlo plné vůní a chutí s tímto snadným návodem. Klikněte a zkuste si vařit něco nového.
Suroviny
- 500g krevet
- 150ml olivový olej
- 6 stroužků česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce čerstvého petrželového listu (nasekaného)
- 1 lžička chilli vloček (volitelné)
- 1 citron
Postup
Chcete-li připravit krevety na česnekovém oleji, začněte tím, že si připravíte všechny suroviny. Krevety očistěte, oloupejte a odstraňte trávicí trakt. Česnek oloupejte a nasekejte na plátky. Petržel nakrájejte nadrobno.
Olivový olej vlijte do pánve a přidejte plátky česneku. Předehřívejte pánev na středně vysokou teplotu a orestujte česnek, dokud získá zlatohnědou barvu. Dbajte na to, aby Česnek nepřipálil, jelikož by mohl olej zhořknout.
Po orestování česneku přidejte krevety. Vytáhněte česnek z oleje pomocí pinzety nebo síťky, aby zůstalo jen olej. Přidejte chilli vločky, pokud chcete, aby krevety byly pikantní, a přidejte sůl a pepř podle chuti.
Restujte krevety na obou stranách asi 2 až 3 minuty. Poté přidejte orestovaný česnek zpět do pánve a promíchejte. Tímto způsobem budou krevety rovnoměrně pokryty česnekem a olejem.
Odstavte pánvičku z tepla a přidejte nasekaný petržel. Opět promíchejte, aby se všechny přísady spojily. Okamžitě podávejte, zatímco je jídlo stále horké.
Jako poslední přípravu před podáváním pokopejte citron na polovinu a vymačkejte šťávu přímo na krevety na česnekovém oleji. Citronová šťáva dodá jídlu svěžest a vyváženou chuť, která dokonale doplní bohatý chuťový profil česnekového oleje a krevet.
Krevety na česnekovém oleji jsou perfektní jako hlavní chod nebo jako předkrm. Můžete je servírovat s čerstvým bagetou pro absorpci všech chutí česnekového oleje, nebo je můžete podávat s lehkým salátem pro osvěžující a vyváženou večeři.
Toto jídlo je skvělé pro večer, kdy chcete něco speciálního, ale nechcete strávit hodiny v kuchyni. Krevety na česnekovém oleji jsou tak snadné a rychlé na přípravu, že je můžete dělat i v pracovní týden, abyste si trochu zpříjemnily večer.
Příprava tohoto jídla je jednoduchá, ale výsledek je ohromující. Kombinace česneku, olivového oleje a krevet vytváří komplexní a uspokojující chuť, která zaujme každého, kdo to zkusí. A s přidáním citronu a petržele se tyto chutě zdokonalí.
Takže pokud hledáte jednoduché, ale chutné jídlo, které můžete připravit během pár minut, vyzkoušejte krevety na česnekovém oleji. Určitě nebudete zklamáni.

