
Vyzkoušejte náš recept na křupavé kuře na petrželovém pyré. Ideální chutná a zdravá večeře plná bílkovin a vitamínů. Snadné přípravy s krok za krokem návodem.
Dnes si připravíme vynikající křupavé kuře na krémovém petrželovém pyré.toto jídlo je vhodné jak pro vaše rodinné obědy, tak i pro různé oslavy nebo setkání s přáteli. Chutí každého milovníka kuřecího masa a sytí i ty nejnáročnější gurmány. Pozor, recept je určen pro 4 osoby.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce másla
- 500 g petržele
- 100 ml smetany na vaření
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 40 g kvalitního sýra parmezán
- 1 vejce
Postup:
V první řadě si připravíme kuřecí prsa.Na pánev dáme lžíci olivového oleje a přidáme kuřecí prsa. Sůl a pepř přidáme dle své chuti. Kuře opečeme z obou stran, tak aby mělo zlatavou barvu a bylo propečené do křupava. Při pečení kuřete je důležité pánví nemanipulovat, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Kuře necháme odpočinout na talíři.
Zatímco se kuře peče, začneme s přípravou petrželového pyré. Petržel oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Petržel by měla být měkká zhruba za 15 minut.
Připravíme si cibuli a česnek. Obojí oloupeme a nasekáme na menší kousky. Na pánev dáme lžíci másla a přisypeme cibuli s česnekem.Restujeme, dokud nezačne cibule zlatou. Poté přidáme smetanu a necháme krátce promíchat. Odstavíme z ohně.
Když je petržel měkká, scezeme ji a přidáme do mixéru. Přidáme smetanovou směs s cibulí a česnekem a rozmixujeme do hladka. Pyré ochutíme solí a pepřem.
Na talíř servírujeme petrželové pyré, na které položíme kuřecí prsa. Jídlo můžeme posypat nastrouhaným sýrem parmezán pro specifickou chuť.
A tak máme hotové vynikající křupavé kuře na petrželovém pyré. Dobrou chuť!
Tip na závěr: Kuře můžeme pokapeme olivovým olej a posypeme čerstvě nasekanou petrželí pro hutní chuť. A nezapomeňte na kvalitní červené víno, které perfektně doplní chuť tohoto jídla.
Během přípravy jídla si oceníte pokojovou teplotu v kuchyni. Jídlo nikdy nepřipravujeme ve spěchu,vždy volte kvalitu před rychlostí. Pamatujte, že nejlépe chutná jídlo připravené s láskou a trpělivostí.

