8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte domácí recept na křupavé veganské krekr s lahodným avokádovým dipem. Tento jednoduchý a zdravý snack je ideální na rychlé občerstvení nebo party s přáteli. Užijte si chutný avokádový dip křupavými krekr, které si snadno připravíte i doma!
Suroviny
- 200g hladké mouky
 - 50g semínek lněných
 - 50g semínek slunečnicových
 - 50g semínek dýňových
 - 1 lžička soli
 - 120ml vody
 - 1 avokádo
 - 1 limetka
 - 1 stroužek česneku
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Smíchejte mouku, semínka, sůl a vodu v míse a vytvořte těsto.
 - Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte do krekrového tvaru.
 - Předehřejte troubu na 180°C a pečte krekry asi 15-20 minut, dokud nezezlátou.
 - Mezitím si připravte dip. Avokádo oloupejte, zbavte jádra a rozmixujte s limetkovou šťávou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
 - Podávejte křupavé veganské krekry s avocado dipem a případně ozdobte čerstvou petrželkou.
 

