9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kuřecí kabsa s rýží je lahodný arabský recept, který vás okouzlí svou výraznou chutí a aromatickými kořením. Kombinace kuřecího masa, zeleniny a rýže vytváří skvělou večeři, kterou můžete snadno připravit doma. S naším receptem se naučíte, jak správně připravit kabsa a přinést do vaší kuchyně kousek orientálního exotismu. Překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem plným vůní a dochucovadel a přidejte si do svého jídelníčku novou variaci s kuřecím kabsou s rýží!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 2 lžičky mletého kmínu
 - 2 lžičky mletého kurkumy
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého skořice
 - 1 lžička papriky
 - 400 g rajčat z konzervy
 - 400 g rýže
 - 700 ml kuřecího vývaru
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup:
- Na oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran.
 - Přidejte koření (kmín, kurkumu, koriandr, skořici, papriku) a promíchejte.
 - Přidejte rajčata z konzervy a nechte vařit 5 minut.
 - Přidejte rýži a kuřecí vývar.
 - Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou, dokud se rýže neudusí a kuřecí maso nezměkne (asi 20 minut).
 - Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
 - Servírujte teplé.
 

