16. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kuřecí masala s mlékem je lahodné indické jídlo plné aromatických koření a jemné chuti kuřecího masa. Tento recept kombinuje kuřecí kousky vařené v husté omáčce z cibule, rajčat a mléka, která dodává jídlu krémovou a bohatou texturu. Připravte si tuto exotickou specialitu doma a nechte se unést vůní a chutí Indie.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
 - 1 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 2 cm čerstvého zázvoru
 - 1 lžíce koření garam masala
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté kurkumy
 - 1/2 lžičky mletého koriandru
 - 1/2 lžičky mleté papriky
 - 400 ml kokosového mléka
 - 1 lžíce oleje
 - sůl
 - čerstvý koriandr (na ozdobu)
 
Postup:
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a krátce restujeme.
 - Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmahneme dozlatova.
 - Přidáme všechna koření (garam masala, kmín, kurkumu, koriandr a papriku) a promícháme.
 - Přidáme kokosové mléko a osolíme podle chuti. Povaříme asi 15 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zahustí.
 - Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem naan a ozdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.
 


