
Připravte si chuťový zážitek s tímto receptem na kuřecí ragú po provensálsku. Užijte si vůně a chutě Provence s tímto snadno připravitelným jídlem, včetně čerstvých bylin, rajčat a kuřecího masa. Ideální na večeři pro rodinu nebo přátele. 
Ragú je tradiční italské jídlo, jehož název je odvozen od slova ragout, což ve francouzštině znamená „probudit chuť“. A to je přesně to, co toto jídlo dělá. Kypré kusy kuřecího masa, které se rozplývají na jazyku, se spojují s jemnou omáčkou na bázi rajčat a zeleniny, vytvářejíc tak skvělý kontrast chutí a textur. A to ještě ani nemluvíme o vůni, která se šíří po celém domě, když se toto jídlo vaří. Abych vám tuto lahůdku přiblížil, připravil jsem recept na kuřecí ragú po provensálsku.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 velká cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 paprika
 - 2 střední mrkve
 - 3 větší rajčata
 - 100g oliv
 - 1 lžička tymiánu
 - 1 lžička rozmarýnu
 - 200ml bílého vína
 - Sůl, pepř
 - 500g těstovin
 
Toto jsou suroviny, které budete potřebovat na 4 porce tohoto ragú. Není toho mnoho a převážnou část jistě najdete ve své spíži.
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Cibuli, papriku a mrkev nakrájíme na drobné kousky. Rajčata oškrábeme, nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme semínek. Olivy zbavíme pecek a pokrájíme je na proužky.
 - V hrnci rozehřejeme olej a na něm opečeme kuřecí maso z obou stran. Mělo by být dobře opečené, ale ne suché. Kuře pak vyjmeme a odložíme stranou.
 - Na oleji, na kterém jsme opečeli maso, osmažíme cibuli dozlatova. Pak přidáme papriku, mrkev a strouhaný česnek. Zakápneme tím trochou vody a dusíme pod pokličkou, dokud zelenina nezačne měknout.
 - Vrátíme kuře zpět do hrnce a přidáme pokrájená rajčata, olivy, tymián a rozmarýn. Osolíme, opepříme a promícháme. Pak zalijeme vínem a necháme pod pokličkou dusit okolo 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Během tohoto procesu se uvolní všechny chutě a výsledné ragú bude mít krásnou bohatou chuť.
 - Kuřecí ragú podáváme s těstovinami. Ty si uvaříme podle návodu na balení. Nejlépe se hodí těstoviny špagety, ale můžete použít také jiné.
 
A to je všechno, kuřecí ragú po provensálsku je hotové. I když to může na první pohled vypadat jako komplikovaný recept, ve skutečnosti je poměrně jednoduchý a rychlý. A výsledek stojí za to. Doufám, že vám tento recept přinese kousek Provence až do vaší kuchyně.



