10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chcete si vychutnat autentickou chuť Iráku přímo v pohodlí svého domova? Vyzkoušejte lahodné kebaby z Iráku, která vás okouzlí svou bohatou a aromatickou kombinací koření. Tato pikantní jídla z mletého masa připravíte rychle a snadno. Součástí receptu jsou také čerstvé zeleninové saláty a naaranžování do chlebového kapsičky. Ponořte se do exotické kuchyně Iráku a překvapte své chuťové pohárky s tímto jedinečným receptem na kebaby z Iráku.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 citron
 - 2 lžičky mletého kmínu
 - 2 lžičky mletého koriandru
 - 1 lžička mletého kardamomu
 - 1 lžička mleté kurkumy
 - sůl a pepř podle chuti
 - olivový olej
 
Postup
- Očistěte cibuli a česnek a nasekejte je na jemno.
 - Maso nakrájejte na menší kousky.
 - Ve vhodné misce smíchejte cibuli, česnek, citronovou šťávu, mleté koření, sůl, pepř a 2 lžíce olivového oleje.
 - Přidejte nakrájené kousky masa do směsi a důkladně je promíchejte, aby se marináda dostala do všech kousků masa.
 - Nechte maso marinovat v chladničce minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
 - Před přípravou kebabů předehřejte gril nebo grilovací pánev.
 - Připravte si dřevěné špízy a na každý špíz nanasazujte marinované kousky masa.
 - Grilujte kebaby asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou maso krásně zlatavě hnědé a propečené.
 - Servírujte s plackami, syrovou cibulí a jogurtovou omáčkou.
 

