
Připravte si chutné Marocké vepřové s bramborami podle našeho receptu. Jednoduché kroky, prémiové ingredience, autentická chut‘ Maroka. Jídlo plné vůní a chutí!
Na dnešek máme pro vás recept na jedno z chutných a zajímavých jídel Marocké kuchyně. Jde o tradiční vepřové nudličky,které díky specifickému koření a způsobu přípravy nabízí úplně jiný zážitek,než na jaký jsme zvyklí. K tomu servírujeme brambory, které jsme ve variantě tohoto receptu povařili s cizrnou a datlemi.
Suroviny
- 500 g vepřové nudličky
- 3 středně velké brambory
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva cizrny
- 150 g datlí
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mleté koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- sůl,pepř
- 4 lžíce olivového oleje
Před začátkem přípravy je dobré mít všechny suroviny připravené a na dosah ruky. Čím lépe budete organizováni, tím rychleji a hladčeji bude vaše vaření probíhat.
Postup
- Nejdříve si omyjte vepřové nudličky a osušte je papírovou utěrkou. Poté je opepřete a osolte. Na pánev dejte dvě lžíce olivového oleje a maso na něm opečte dozlatova. Když je maso hotové, přesuňte jej do hrnce.
- Mezitím si oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte.Na pánev, na které jste opékali maso, přidejte další lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli. když začne žloutnout, přidejte česnek, kmín, koriandr, kurkumu a skořici. Směs nechte na mírném ohni osmahnout další dvě minuty.
- Směs přidejte do hrnce k masu a promíchejte. Přidejte oloupané a nakrájené brambory, opláchnutou cizrnu (konzervu předem otevřete a obsah přelijte studenou vodou), nakrájené datle a zbytek olivového oleje.
- Pokud je to nutné, přidejte trochu vody, aby byly všechny suroviny ponořené. Vařte pod pokličkou na mírném ohni zhruba hodinu, občas promíchejte. Chutí to jídlo bude připomínat marocký tajine, tradiční jídlo připravované v keramickém nádobí s pokličkou ve tvaru kužele.
Marocké vepřové s bramborami je hotové a může se podávat. Maročané by k tomu přidali ještě pečený chléb nebo cuscus, ale jídlo chutná skvěle i samotné.
Tento recept je skvělým způsobem,jak si vyzkoušet něco nového a jiného.Kořeněné vepřové nudličky doplněné bramborami, datlemi a cizrnou představují nezvyklou, ale velmi chutnou kombinaci. Příště se můžete pokusit o další marocké speciality, jako je například tajine z kuřecího masa nebo berberské bramborové placky s harissou.
Ať už tuto tradiční marockou specialitu vyzkoušíte pro svou rodinu, nebo jako exotické překvapení pro přátele na večírku, určitě neuděláte chybu. Na zdraví!

