5. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Marocké vepřové s bramborami
zdroj: Recepty 24/7


Připravte si chutné Marocké vepřové s bramborami podle našeho receptu. Jednoduché​ kroky, prémiové ingredience, autentická chut‘ Maroka. Jídlo plné vůní ⁢a chutí!

Na ⁢dnešek máme pro vás recept na⁣ jedno z chutných a zajímavých ⁣jídel Marocké kuchyně. Jde o tradiční vepřové nudličky,které díky specifickému koření a způsobu přípravy nabízí úplně jiný zážitek,než na jaký jsme zvyklí. K tomu servírujeme‌ brambory, které jsme ve variantě tohoto receptu povařili s cizrnou a​ datlemi.

Suroviny

  • 500 g vepřové nudličky
  • 3 středně velké ⁤brambory
  • 1 ⁤cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva cizrny
  • 150 g datlí
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mleté koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 ‍lžička skořice
  • sůl,pepř
  • 4 lžíce​ olivového oleje

Před začátkem přípravy je dobré mít ⁢všechny suroviny připravené a na dosah ruky. Čím lépe budete organizováni, tím rychleji a hladčeji ​bude vaše ‍vaření⁢ probíhat.

Postup

  1. Nejdříve si omyjte vepřové nudličky a osušte ​je papírovou utěrkou. Poté je opepřete a‍ osolte. Na pánev dejte dvě lžíce olivového oleje a maso na něm opečte dozlatova. Když je maso hotové, přesuňte jej ‌do hrnce.
  2. Mezitím si oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte ⁢nadrobno a česnek prolisujte.Na pánev, na které jste opékali ⁤maso, přidejte další lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli. když začne žloutnout, přidejte česnek, kmín, koriandr, kurkumu a skořici. Směs nechte ​na mírném ohni osmahnout další dvě minuty.
  3. Směs​ přidejte do ‍hrnce k masu ‍a promíchejte.⁤ Přidejte oloupané a nakrájené⁣ brambory, opláchnutou cizrnu (konzervu předem otevřete a obsah přelijte studenou vodou), nakrájené datle a zbytek olivového oleje.
  4. Pokud je to nutné, přidejte trochu vody, aby byly všechny⁢ suroviny ponořené. ‍Vařte pod ⁣pokličkou na mírném⁣ ohni zhruba hodinu, občas promíchejte. Chutí to jídlo bude připomínat marocký tajine, tradiční jídlo připravované ​v keramickém nádobí s pokličkou ve tvaru kužele.

Marocké vepřové s bramborami je‌ hotové a může se podávat.‍ Maročané by k tomu přidali ještě ​pečený chléb nebo cuscus, ale jídlo chutná skvěle i samotné.

Tento recept‌ je skvělým způsobem,jak si⁣ vyzkoušet něco nového a jiného.Kořeněné vepřové nudličky doplněné bramborami, datlemi a cizrnou představují nezvyklou, ale velmi chutnou kombinaci. Příště se můžete ‌pokusit o další marocké speciality, jako ⁢je například tajine z ⁣kuřecího masa nebo berberské bramborové placky s harissou.

Ať už tuto tradiční marockou specialitu vyzkoušíte pro svou rodinu, nebo jako exotické překvapení pro přátele na večírku, určitě neuděláte chybu. Na ⁢zdraví!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář