
Potěšte své chuťové buňky s naším receptem na Misovou polévku s tofu. Tradiční japonská polévka plná bílkovin a chuti. Jednoduchý, rychlý a zdravý recept na domácí miso polévku. Vyzkoušejte dnes!
Každý milovník asijské kuchyně si jistě oblíbí skvělou misovou polévku s tofu. Tahle jednoduchá, ale zároveň chutná polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Její příprava je rychlá a snadná,takže je ideální i pro ty nejzaneprázdněnější z nás.Tady je recept, jak si připravit doma autentickou misovou polévku.
Suroviny
- 4 šálky vody
- 1/4 šálku miso pasty (doporučuje se použít bílé miso)
- 1/4 šálku jemně nakrájeného jarního cibulky
- 1/4 šálku nakrájeného tofu
- 2 lžíce strouhaného nori (suché mořské řasy)
- 2 lžíce sójové omáčky
Postup
Začněte tím, že si připravíte všechny suroviny. Nakrájejte jarní cibulku na tenká kolečka a tofu na malé kostičky. Nori mořskou řasu nakrájejte nůžkami na malé proužky.
Vodu dejte do velkého hrnce a přiveďte ji k varu. Jakmile začne voda vřít, snižte teplotu na střední a přidejte tofu. Vařte tofu po dobu 5 minut.
Poté vezměte malý kus miso pasty a rozmíchejte ho ve 2 lžících vařící vody, dokud se úplně nerozpustí. Toto udělejte s celou miso pastou. Důkladně promíchejte, abyste se ujistili, že je pasta rovnoměrně rozpuštěná.
Přidejte miso směs do hrnce s tofu a vodou. Míchejte lžící,dokud se miso pasta úplně nerozpustí ve vodě a nevytvoří hladkou polévku.
Přidejte strouhané nori a sójovou omáčku do polévky a promíchejte. Nechte polévku na středním ohni ještě 5 minut, aby se všechny přísady pořádně propojily.
V posledním kroku přidejte jarní cibulku do polévky a promíchejte. Nechte polévku ještě 1-2 minuty vařit, aby se cibulka trochu změkla.
A to je vše! Vaše misová polévka s tofu je hotová. Tuto polévku můžete podávat buď horkou nebo studenou, podle toho, co preferujete.
Misová polévka s tofu je skvělá k přípravě dopředu a může být považována za zdravý a výživný oběd nebo večeři. Můžete si ji také připravit pro hosty při příležitostí nějaké asijské tematické párty. Její jedinečná a bohatá chut‘ určitě zaujme všechny.
Dejte nám vědět, jak se vám recept líbil a jakou variantu misové polévky jste si připravili. Těšíme se na vaše fotky a komentáře!



