
Recept na autentický Pad Thai s krevetami přímo z Thajska. Zacvičte si kulinářské dovednosti a připravte si tento tradiční jídlo plné chuti a vůní z komfortu vašeho domova. Jednoduché kroky, jednoduché suroviny!
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
 - 200g krevet
 - 2 stroužky česneku
 - 2 vejce
 - 1 mrkev
 - 200g klacíků tofu
 - 2 lžíce arašídového oleje
 - 1 lžička červené papriky
 - 3 lžíce rybí omáčky
 - 1 lžíce tamarindové pasty
 - 1 lžíce cukru
 - 50g hrášku
 - 1 hrst nakrájených jarních cibulek
 - 1 hrst mletých arašídů
 - 1 hrst koriandru
 - 1 limetka
 
Postup
Nudle vložíme do velké mísy a přelijeme je vařící vodou. Zakryjeme a necháme stát 5-8 minut, nebo dokud nejsou al dente. Poté nudle slijeme a opláchneme studenou vodou, aby proces vaření zastavil.
Na středně velké pánvi rozehřejeme arašídový olej a přidáme nakrájený česnek a tofu. Smažíme asi 3-5 minut, nebo dokud není tofu na všech stranách zlatohnědé. Poté přidáme krevety a smažíme, dokud nezačnou měnit barvu na růžovou.
Přidáme nastrouhanou mrkev, hrášek a červenou papriku. Důkladně promícháme a necháme asi 2-3 minuty, nebo dokud zelenina nezačne změkčovat.
Přesuneme zeleninu na jednu stranu pánve a na druhou vyklepneme vejce. Osolíme a opepříme je na pánvi a necháme asi 1-2 minuty, než začnou tuhnout. Pak vejce rozklepneme a promícháme s zeleninou.
Přidáme vařené nudle na pánvi, tamarindovou pastu, rybí omáčku a cukr. Důkladně promícháme, abychom se ujistili, že jsou všechny ingredience pokryté omáčkou. Smažíme asi 2-3 minuty, nebo dokud všechny ingredience nejsou horké.
Servírujeme na talířích nebo mísách. Přidáme nakrájené jarní cibulky, mleté arašídy a koriandr. Nakonec pokapeme limetkovou šťávou a podáváme.
Pad Thai s krevetami je tradiční thajský recept, který je neskutečně chutný a skvělý na rychlou večeři. Tento recept je velmi variabilní, takže se nebojte experimentovat s různými druhy zeleniny a příloh. Ať už se rozhodnete jakkoli, tento recept na Pad Thai s krevetami je jistě oblíbeným pokrmem. Ať si to vychutnáte!



