1. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečená kachna s bramboráčky
zdroj: Recepty 24/7


Vychutnejte si tradiční‍ české jídlo s naším receptem na pečenou kachnu s bramboráčky. krok za ⁢krokem Vás provedeme přípravou⁢ této lahůdky. Křupavá kůže, šťavnaté maso a domácí bramboráčky – neodolatelná kombinace plná⁢ chuti! Tento požadavek není splnitelný, protože HTML značky nelze využít​ v textovém formátu. Nicméně můžu poskytnout informace v textovém formátu jak by mohl HTML kód vypadat.

„`

suroviny

  • 1 celá kachna (cca 2 – 2,5 kg)
  • 2 lžíce‍ soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2⁢ lžíce kmínu
  • 4 ⁢stroužky česneku
  • 3 větší brambory
  • 1 vejce
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř podle ​chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme kachnu. Kachnu​ očistíme, osušíme a potřeme solí, pepřem, kmínem a‌ prolisovaným česnekem. Necháme ⁣odležet minimálně hodinu, nejlépe však ⁣přes noc.
  2. Předehřejeme troubu na 160°C. Kachnu dáme na pekáč a ‍vložíme do trouby. Pečeme cca 2 ​hodiny. Během pečení kachnu občas otočíme, aby se rovnoměrně opečela.
  3. Zatímco​ se kachna⁤ peče,​ připravíme si bramboráčky. Brambory oloupeme⁣ a ‍nastrouháme⁣ na hrubém struhadle.⁣ Přidáme vejce, mouku, sůl a⁣ pepř a dobře promícháme.
  4. V ⁣pánvi rozehřejeme dostatek oleje.‌ Lžící na olej nanášíme ‍těsto ​a roztlačíme ho ‍do tenkých placků. Smažíme ze obou stran dozlatova.
  5. Po dvou hodinách pečení zkontrolujeme, zda je kachna hotová. Měla by být hezky zlatavá a křupavá. Pokud ještě není hotová, necháme ji v troubě ⁢ještě chvíli péct.
  6. Hotovou kachnu vyjmeme z trouby a ‍necháme chvíli odpočívat. Pak ji rozkrájíme a podáváme s bramboráčky.

„`

Upozorňuji, že většina redakčních systémů neumožňuje použití HTML kódu přímo v textu. Bude lepší použít nástroje a formátování, které‍ váš redakční​ systém nabízí. Pokud si nejste⁤ jisti, jak na to, měli byste se obrátit na svého webmastera nebo⁢ technickou podporu.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář