
Vyzkoušejte tento nepřekonatelný recept na pečenou kachnu s brusinkovým džemem.Perfektně křupavá kůže, šťavnatý maso a sladkokyselý džem vytváří nezapomenutelnou chuťovou harmonii. Ideální volba pro vánoční večeři nebo jiné speciální příležitosti. step-by-step návod na přípravu této tradiční české pochoutky.
Pečená kachna s brusinkovým džemem je tradiční české jídlo, které je velmi oblíbené především v době svátků. Tento recept Vám pomůže nabídnout svým hostům skvělý pokrm, který si jistě zamilují. Pečená kachna s brusinkovým džemem je jídlo, které chutná tak dobře, že ho budete chtít připravovat po celý rok.
Suroviny:
- 1 celá kachna (asi 2,5 kg)
- 4 lžíce soli
- 1 lžíce pepře
- 6 stroužků česneku
- 1 jablko
- 1 cibule
- 250 ml piva
- 250 ml vývaru z kachny nebo z kuřete
- 250 g brusinkový džem
První, co musíte udělat, je sehnat všechny potřebné suroviny. Kachnu si můžete koupit v místním obchodě nebo ji můžete předem objednat u řezníka. Pivo a brusinkový džem může být jakékoliv značky, kterou máte rádi. Pokud nemáte vývar z kachny nebo z kuřete, můžete ho nahradit vodou.
Postup:
- Nejprve si kachnu očistěte a osušte. Očistěte také česnek, jablko a cibuli. Česnek rozmačkejte a jablko a cibuli si nakrájejte na menší kousky.
- Poté kachnu natřete solí a pepřem z obou stran a vložte do ní rozmačkaný česnek, nakrájené jablko a cibuli.Kachnu poté přendejte do pekáče.
- Předehřejte troubu na 180°C a vložte do ní pekáč s kachnou. Kachnu pečte asi 1 hodinu a poté ji podlijte pivem.
- Pokračujte v pečení další hodinu a poté kachnu znovu podlijte, tentokrát vývarem.
- Pokračujte v pečení dokud kachna nezačne být zlatohnědá a křupavá. To by mělo trvat dalších asi 30 minut. Občas kachnu během pečení potírejte šťávou, která se vytvoří.
- Po době pečení vyjměte kachnu z trouby a nechte ji cca 15 minut odpočívat, než ji začnete krájet.
- Kachnu podávejte s brusinkovým džemem a vašimi oblíbenými přílohami.
Tento recept na pečenou kachnu s brusinkovým džemem je jednoduchý a výsledek je fantastický. Kachna je pečena dokonale,je křupavá na povrchu a uvnitř je šťavnatá. Brusinkový džem dodává tomuto pokrmu sladkokyselou chut‘, která perfektně doplňuje chuť kachny. Toto tradiční české jídlo bude určitě velkým hitem u vašeho stolu.
Ať už vaříte pro svou rodinu, pro přátele nebo pro hosty na večírku, tato pečená kachna s brusinkovým džemem je výtečným výběrem. Pokud se rozhodnete tento recept zkoušet, jsem si jistý, že budete nadšení z výsledku. Takže neváhejte a uvařte si tyto skvostné pečené kachny s brusinkovým džemem. Přeji vám dobrou chuť.

