
Vyzkoušejte náš tradiční český recept na pečenou kachnu s česnekovými knedlíčky. S naším krok za krokem návodem připravíte chutnou a voňavou kachnu plněnou aromatickými bylinkami. Nemějte strach z přípravy knedlíčků – ukážeme vám, jak na to. Vypadá to, že je třeba nedorozumění. HTML značky nejsou použitelné v textovém formátu,tudíž je nemohu používat zde. Nicméně, mohu vám napsat tento recept s běžnými odrážkami.
Suroviny:
 – 1 celá kachna (asi 2.5 kg)
 – sůl, pepř
 – 6-8 stroužků česneku
 – 3 lžíce sójové omáčky
 – 2 lžíce medu
 – 1 lžíce mleté papriky
 – 2 větší mrkve
 – 2 petržele
 - 1 malá cibule 
Na česnekové knedlíčky:
 - 1/2 kg hladké mouky
 – sůl
 – 4 žloutky
 – 250 ml mléka
 – 60 g rozpuštěného másla
 – 5 stroužků česneku
 – několik drobek na pokrájení
Postup:
1. Kachnu omyjeme,osušíme a vnitřek posypeme solí a pepřem. Do vnitřku přidáme oloupaný a nakrájený česnek. Kachnu důkladně potřeme směsí sójové omáčky, medu a mleté papriky.
2. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 2 hodiny. Během pečení kachnu několikrát přelijeme vypečeným tukem.
3.Asi 20 minut před koncem pečení přidáme na plech nakrájenou mrkev,petržel a cibuli.
4. Na přípravu česnekových knedlíčků nejprve rozmixujeme česnek a vmícháme ho do mouky.Přidáme sůl, žloutky, mléko a rozpuštěné máslo. Těsto zpracujeme do hladka a necháme odpočívat asi 20 minut.
5. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které na vrcholu pokrájíme na drobky.
6. Knedlíčky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut.7. Knedlíčky podáváme s kachnou a zeleninou. 
Tento recept je určen pro 4 osoby. Příprava trvá asi 3 hodiny, ale chuť pečené kachny v kombinaci se česnekovými knedlíčky za to rozhodně stojí! Přeji dobrou chuť!


