
Vyzkoušejte náš recept na pečenou kachnu s pomerančovou omáčkou. Luxusní jídlo plné chuti a aroma, které okouzlí všechny vaše smysly. Perfektní volba pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti. S našimi krokovými instrukcemi bude příprava jednoduchá a zábavná. Překvapte své blízké skvělým chutným pokrmem! Úloha je chybná, jelikož HTML značky nerozlišují délku textu nebo počet slov, a HTML značky se také nepoužívají pro formátování pro vícenásobné nadpisy h2.
Přesto, příklad receptu v HTML je následující:
„`
Suroviny
- Celá kachna (cca 2 kg)
- Sůl a pepř
- 2 pomeranče
- 2 lžíce medu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce oleje
- Cukr
- Mouka
Postup
- Kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z jednoho pomeranče.
- Kachnu pomažeme směsí medu, oleje a skořice a necháme marinovat přes noc v lednici.
- Před pečením kachnu vyjmeme z lednice a necháme přijít na pokojovou teplotu.
- Kachnu vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 1,5 hodiny.
- Pokud začne kachna při pečení příliš tmavnout, přikryjeme ji alobalem.
- Během pečení kachnu občas pokapeme šťávou, která se vytvoří v pekáči.
- Z druhého pomeranče vytlačíme šťávu a smícháme ji s trochou cukru a špetkou mouky. Tuto směs přidáme do pekáče k pečící kachně a promícháme se šťávou.
- Necháme ještě chvíli dopečt, aby se omáčka pěkně propojila s kachnou.
- Pečenou kachnu podáváme s pomerančovou omáčkou a vhodnou přílohou,např. bramborovými knedlíky a zelím.
„`
Výsledkem bude recept na pečenou kachnu s pomerančovou omáčkou, se seznamem surovin a krokovým postupem přípravy. Suroviny a postup jsou uvedeny pod nadpisy druhé úrovně, zatímco jednotlivé kroky a suroviny jsou uvedeny pomocí HTML seznamů. Běžné články, blogy nebo recepty však obvykle nejsou napsány pouze pomocí HTML – často se využívá kombinace HTML, CSS a JavaScriptu pro kompletní formátování a funkčnost.

