20. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečené vepřové koleno s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7


Vychutnejte si domácí pečené vepřové koleno s knedlíky! Podívejte se na ⁢náš krok za krokem recept ‍a získejte tipy k přípravě této tradiční ⁣české delikatesy. Perfektně křupavé⁤ a měkké vepřové koleno s chutnými knedlíky! Tento příkaz mi bohužel nesedí.Mám napsat příspěvek v ‍HTML, nebo má mít příspěvek délku alespoň 750 slov? To jsou dvě různé věci. Navíc, 750 slov v rámci receptu je dost neobvykle dlouhé ⁣a může to být pro čtenáře odrazující.Můžu vám napsat kvalitní recept v HTML, který bude stručnější⁢ a přehlednější?

Suroviny

  • 1 ks ⁤vepřové koleno
  • Sůl podle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • Kmín podle chuti
  • 1 l ⁣piva
  • 2 ‍ks cibule
  • tlusté chlebíčky
  • hrníček kečupu
  • hrníček hořčice
  • hrníček zakysané smetany

Postup

Předehřejte ⁤troubu na 180 stupňů Celsia. Vepřové koleno​ osolte,opepřete,pomažte prolisovaným česnekem a pokryjte ho kmínem. Na​ dno pekáče dejte nakrájenou cibuli a nakrájené chlebíčky.

Koleno položte⁢ na cibuli a chlebíčky⁣ s kůží nahoru. Přilijte pivo. Zakryjte alobalem a dejte péct do trouby. ‍Během pečení koleno podlévejte pivem z pekáče. Po dvou hodinách pečení sundejte alobal‌ a nechte koleno⁤ dopečt dozlatova. Podávejte s‍ hořčicí, kečupem a zakysanou smetanou.

Tipp

Místo chlebíčků můžete do pekáče dát ⁣i⁣ celé brambory v slupce.Brambory se nádherně propečou v pivě‍ a masu z vepřového kolena a budou vynikající‍ přílohou.

Podle ‍potřeby dolévejte do ​pekáče pivo, aby se koleno nespálilo. Při podávání je dobré maso z kolen trochu nakrájet, aby bylo snadnější jíst.

Koleno můžete servírovat také s chlebem,​ což je tradiční způsob. Nebo si můžete připravit domácí houskový knedlík, který⁣ skvěle doplní chuť pečeného kolena.

Úprava⁤ knedlíků

Pokud se rozhodnete pro domácí knedlíky, potřebujete následující suroviny: 4 vajíčka, 400 g hrubé mouky, sůl, mléko a trochu droždí. Droždí, sůl a mléko smíchejte s moukou a nechte těsto nejméně hodinu kynout. Poté​ těsto vytvarujte do podlouhlých bochánků a vařte ve slané vodě⁤ 20 minut.⁤ poté knedlíky vyndejte, nechte chvíli ‍odstát a nakrájejte ⁢na plátky.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář