26. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pečený kapr s bramborovými sáčky
zdroj: Recepty 24/7


Připravte si tradiční české vánoční ​jídlo s ‌tímto receptem‍ na ‌pečeného kapra s⁢ bramborovými ‌sáčky.Krok za‍ krokem‍ vás ⁤provedeme ​přípravou této sváteční pochoutky, která bude skvělým⁢ středem vašeho ​vánočního stolu. Pečený kapr s bramborovými sáčky,‍ klasický recept⁤ s moderním twistem!

Tento tradiční ​český ⁢recept‍ na pečeného kapra s bramborovými sáčky ⁤je ideální‍ pro ‌Vánoční stůl. Pokud vás zaujala⁤ tahle tradiční ‌pokrma, tak neváhejte⁤ a pusťte se do přípravy. ​

Suroviny

Následující seznam surovin je⁣ určen pro⁣ 4 osoby.

  • 1 celý čerstvý ⁣kapr cca 1 kg
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce ‍olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky ‍česneku
  • 1/2⁢ citronu
  • 2 větvičky petržele
  • 200 ‍ml bílého suchého vína
  • celozrnná⁢ hořčice
  • mouka na ⁤obalení

Pro bramborové‌ sáčky:

  • 400 g⁣ brambor
  • 1 vejce
  • mouka
  • sůl

postup

Začněte tím, ⁤že⁤ si připravíte kapra.​ Kapra⁣ osolte, opepřete a potřete ‍mletou paprikou.Nechte jej ​takto cca⁤ 30 minut‍ odležet a‍ následně jej z obou stran ​obalte v mouce.

Vložte ‍kapra do pekáčku, který jste ​předtím vymazali olivovým olejem. Celý kapr ‍potřete hořčicí a vysypejte nadrobno nakrájenou ‍cibulí,dále česnekem a​ posypte petrželí.Celý‌ kapr ‍nakonec ⁣přelijte⁤ vínem a vložte ‌do předem‌ vyhřáté trouby‌ na 180 stupňů cca na​ 40 ⁤minut. Během ⁣pečení⁤ kapra jej občas přelijte ‍šťávou ze dna pekáče,⁢ aby ⁣byl po celou dobu šťavnatý.

Nyní se ​pustíme ‍do ⁢přípravy⁢ bramborových ​sáčků. Brambory oloupejte a ⁢nastrouhejte ​na hrubo. Nastrouhané⁤ brambory důkladně vymačkejte.⁣ Vodu, která z brambor ‍vyteče, nechte usadit⁤ a poté opatrně sejměte. Zbývající škrob ​zespodu⁢ misky přidejte zpět do brambor.⁤ Brambory poté smíchejte s ⁤vejcem, moukou a‌ osolte dle ⁢chuti.

vrchní stranu⁣ obdélníkového pekáčku přetřete olejem ⁣a na ‍něj pomocí lžíce vyklaďte ⁢placičky⁢ z ‍bramborové ⁣hmoty. Placičky zakryjte kuchyňskou folií a ⁤vložte do trouby, kde je nechejte⁤ péci při teplotě⁣ 200 ⁢stupňů po dobu 30 ‍minut. Po upečení nechte placičky trochu vychladnout a poté z nich⁢ pomocí ⁢skleničky vykrájejte⁢ kolečka.

hrubou jehlu naberte stříkačkou, protáhněte ji přes ‌bramborové placičky a vytvořte ‍tak ‌sáčky. ‍Vaše⁤ bramborové sáčky jsou‌ nyní připraveny k podávání.

Pečený kapr s⁢ bramborovými sáčky ​podávejte teplý.K tomuto ‍pokrmu skvěle chutná ‌například bramborový salát​ nebo jiné vaše⁤ oblíbené ⁤přílohy.

Pečený kapr s bramborovými sáčky je výborným pokrmem, který si⁢ zamiluje celá vaše rodina.Ať už tuto pokrmu ​připravujete ⁣pro své blízké ⁣na Vánoce nebo jen tak pro radost, určitě budete spokojeni.Příprava sice zabere trochu času, ale výsledek bude stát ‍za to.

Přejeme⁤ vám dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář