30. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Penne alla napoletana s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7


Užijte si autentické⁣ italské jídlo s ‍tímto receptem na‍ Penne alla napoletana s bazalkou.Snadno připravitelné těstoviny v lahodné rajčatové‍ omáčce, ochucené čerstvou bazalkou ‌a ‌sýrem. Perfektní pro večeři nebo oběd! ​V tomto příspěvku se budeme zabývat⁢ přípravou tradiční italské kuchyně – Penne alla napoletana s bazalkou. Tato pokrm je velmi oblíbený pro⁣ svou jednoduchou přípravu ​a velmi intenzivní chuť. Tento recept je skvělý pro každodenní‌ vaření ⁤nebo i pro speciální příležitosti. Pojďme si ukázat, jak na to.

Suroviny

  • 500g penne těstovin
  • 400g nasekaných rajčat v ⁣plechovce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená ‍cibule
  • 2 lžičky oregana
  • 2‌ lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky
  • 200g mozzarelly
  • sůl a pepř podle chuti

Suroviny pro tento recept jsou velmi‍ jednoduché a nevyžadují žádné speciální ingredience. Většinu těchto ‍surovin najdete pravděpodobně už ve své⁢ spíži.

Postup

  • Nejprve si na olivovém oleji orestujeme nasekanou cibuli​ a česnek dozlatova.
  • Poté přidáme nasekaná rajčata a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti.⁣ Tuto směs necháme ‌na mírném ohni⁢ dusit cca 20 minut.
  • Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny ⁤penne podle návodu na obalu. ⁢Hotové těstoviny‌ scedíme.
  • Do omáčky přidáme na malé kousky natrhanou​ mozzarellu a jemně promícháme,dokud se sýr úplně nerozpustí.
  • Do hotové omáčky vmícháme uvařené těstoviny a ještě jednou dobře promícháme, abychom se ujistili, že‌ jsou těstoviny ve omáčce⁤ rovnoměrně rozložené.
  • Jako poslední krok nakonec do těstovin přidáme čerstvou bazalku. Doporučujeme bazalku přidat až na konci vaření, aby si zachovala⁣ svou vůni a chuť.

A to je vše! Nyní máme hotové delikátní Penne alla napoletana s bazalkou.‍ Jak vidíte, tato receptura je velmi jednoduchá a rychlá.Pokud máte rádi⁤ italskou ‌kuchyni, ⁤tento recept je určitě pro vás.Těstoviny podáváme horké. K tomuto pokrmu se velmi dobře hodí červené‍ víno a čerstvý chléb. ⁢Také můžete těstoviny posypat ještě trochou parmazánu pro ​ještě bohatší chuť.

Doufáme, že jste si tento recept užili a že ⁤vás bude ​inspirovat k vaření.Pamatujte, vaření je umění a nebojte se experimentovat a přizpůsobovat recepty svým‍ představám. Dobrou chuť!

V příštích receptech se podíváme na další skvělé ⁣pokrmy z italské kuchyně. Od risotta až po tiramisu, italská kuchyně‍ má tolik skvělých pokrmů, které si⁢ můžeme vychutnat. Buon appetito!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář