23. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Pho ga je tradiční vietnamská polévka plná překvapujících chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodnou domácí verzi pho ga přímo v pohodlí vaší kuchyně. S křehkými rýžovými nudlemi, šťavnatým kuřecím masem a aromatickou omáčkou, pho ga je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat exotickou vietnamskou kuchyni. Přidejte trochu čerstvé zeleniny, bylinek a limetky pro dokonalou rovnováhu chutí. Vyzkoušejte tento autentický recept a dopřejte si úžasné pho ga příště, když budete mít chuť na něco exotického! 
Suroviny:
- 400 g kuřecí prsa
 - 1 cibule
 - 4 stroužky česneku
 - 2 cm zázvoru
 - 2 hřebíčky
 - 2 skořičné hůlky
 - 4 kardamomové lusky
 - 1 lžička koriandru
 - 200 g rýžových nudlí
 - 200 g fazolových klíčků
 - 2 limetky
 - čerstvá koriandrová nať
 - thajská bazalka
 - thajská máta
 - sojová omáčka
 - sůl
 - čerstvě mletý pepř
 
Postup:
- Na pánvi orestujte cibuli a česnek dozlatova.
 - Přidejte zázvor, hřebíček, skořici, kardamom a koriandr. Promíchejte a krátce orestujte.
 - Přidejte kuřecí prsa a dusíme je asi 5 minut, dokud nejsou hotová.
 - Mezitím připravte nudle dle návodu na obalu a odložte.
 - V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte osolené kuřecí maso s kořením. Vařte přibližně 30 minut.
 - Po uvaření vyjměte maso a přidejte do vývaru fazolové klíčky. Vařte ještě asi 5 minut.
 - V připravené míse si naaranžujte nudle, fazolové klíčky a nasekané kuřecí maso. Zalijte horkým vývarem.
 - Podávejte s plátky limetky, nasekanou koriandrovou natí, thajskou bazalkou a mátou. Přidávejte podle chuti sojovou omáčku, sůl a pepř.
 - Pho ga je připraveno k podávání. Dobrou chuť!
 

