8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte recept na chutný pilaf s jehněčím masem? Připravte si tento lahodný jídlo, které vám rozhodně zpříjemní večerní hodiny. Jehněčí maso je jemné a šťavnaté, a spolu s kořením a zeleninou vytváří skvělou kombinaci chutí. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento recept na pilaf s jehněčím masem ještě dnes!
Suroviny
- 300 g jehněčího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 hrnek bílé rýže
 - 2 hrnky vývaru (masového nebo zeleninového)
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mleté papriky
 - sůl a pepř podle chuti
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
 - Cibuli a česnek nasekejte jemně.
 - V hluboké pánvi s olejem osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
 - Přidejte maso a opečte z obou stran do zhnědnutí.
 - Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
 - Přidejte rýži a promíchejte.
 - Zalijte vývarem a nechte vařit 15-20 minut, dokud rýže nebude měkká a voda vstřebána.
 - Pokud je potřeba, podle chuti přidejte sůl a pepř.
 - Podávejte teplé.
 

