
Připravte si lahodný pstruh na červeném víně díky našemu jednoduchému receptu. Užijte si jemnou chut‘ ryby obohacenou o nádech plnohodnotného vína a aromatických bylinek. Nechte se inspirovat a nahrajte svou kuchyň gurmánským zážitkem. Recept ‚Pstruh na červeném víně‘ je tu pro vás!
Suroviny
- 2 filety pstruha
- 500 ml červeného vína
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 lžíce čerstvého petrželových listů
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- Špetka soli
- Špetka pepřu
Postup
začněte tím,že si připravíte filety pstruha. Filety opláchněte pod tekoucí vodou a poté je osušte pomocí kuchyňské utěrky. Když jsou filety pstruha připravené,pokračujte přípravou zeleniny.Oloupejte a nakrájejte mrkev a cibuli na tenké plátky. Česnek rozmáčkněte.
V kastrolu s vysokými stěnami rozpalte olivový olej a máslo.Když je směs horká, přidejte cibuli a česnek a smažte je, dokud nejsou měkké a zlatavé. Pak přidejte mrkev a smažte dalších 5 minut, dokud není mrkev měkká. Poté přidejte červené víno a nechte ho vroubit asi 10 minut.
Zatímco víno vře, připravte bylinky. petrželové listy a tymián nasekejte na jemno. Když je víno připravené, přidejte do něj bylinky, sůl a pepř. Nechte směs krátce povařit, aby se chutě spojily.
Nyní je čas na filety pstruha. Vložte je do kastrolu s vínenou směsí a pečte je na středním ohni asi 10 minut z každé strany,dokud nejsou filety pevné a růžové. Cílem je, aby byly filety pstruha pečené, ale stále vláčné a šťavnaté. Pokud jsou filety příliš suché, můžete do kastrolu přidat trochu více vína.
Po uplynutí 10 minut otočte filety pstruha a pečte dalších 10 minut. Mezitím můžete provést poslední kroky. Jemně přelijte filety pstruha vínenou omáčkou z kastrolu a pokračujte v pečení, dokud nejsou filety dokonale připravené.
Po upečení vyjměte filety pstruha z kastrolu a nechte je chvíli odpočívat. Tím se uvolní šťávy a chutě se ještě více prohloubí. pstruhy podávejte horké s čerstvým chlebem a sklenkou výborného červeného vína.
Tento recept na pstruhy na červeném víně je skvělým způsobem, jak připravit ryby na speciální příležitosti, nebo když chcete udělat něco výjimečného pro svou rodinu nebo přátele. Připravení tohoto jídla může být trochu náročnější, ale výsledek stojí za to. Chutě se skvěle doplňují a pstruh je dokonale jemný a šťavnatý.Doufám,že vám tento recept přinese stejnou radost,jakou přináší mně a mé rodině.

