9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutná a vyvážená quinoa s červenou řepou a pečeným křenem – zdravý a výživný pokrm plný chuti. Objevte recept, který vám pomůže přidat do svého jídelníčku pestré a zdravé ingredience. Využijte zdravé vlastnosti quinoi, kombinované s výraznou chutí červené řepy a pikantností pečeného křenu. Tentokrát si pochutnáte na zeleninovém jídle, které je plné vitamínů, minerálů a bílkovin. Navíc je to jednoduchý a rychlý recept, který si užijete za méně než 30 minut. Vyzkoušejte tento zajímavý pokrm pro změnu a nechte se rozpřáhnout bohatou kombinací chutí, které vám přinese tento recept.
Suroviny:
- 1 hrnek quinoy
 - 2 středně velké červené řepy
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžička křenu
 - 2 lžíce olivového oleje
 - šťáva z 1 citronu
 - sůl a pepř dle chuti
 - čerstvá petrželka na ozdobu
 
Postup:
- Řepy omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na menší kousky.
 - Quinou opláchněte pod tekoucí vodou a uvařte podle návodu na obalu.
 - V hrnci svařte řepy ve vodě, dokud nezměknou. Poté je sceďte.
 - Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte nasekaný česnek.
 - Přidejte křen a restujte ho asi 2 minuty.
 - Přidejte vařenou quinou a řepy. Promíchejte.
 - Přilijte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
 - Podávejte posypané čerstvou petrželkou.
 

