28. 7. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Uvařte si lahodné ragú z francouzských hlemýžďů podle našeho receptu. chutný a originální pokrm, který zaujme nejen svou neobvyklou přísadou. Prozkoumejte francouzskou kuchyni s námi! HTML kód pro recept na Ragú z francouzských hlemýžďů bez nadpisu h1, se seznamem surovin a postupem by mohl vypadat takto:
Suroviny
- 24 francouzských hlemýžďů
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 4 stroužky česneku, nasekané
 - 1 cibule, nasekaná
 - 1 mrkev, nakrájená na kostičky
 - 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
 - 1 plechovka rajčat v hmotnosti 400g, s džusem
 - 125 ml červeného vína
 - 1 lžička sušeného tymiánu
 - 1 lžička sušených rozmarýnových listů
 - Sůl a pepř podle chuti
 - Špetka červené papriky
 - Mouka na obalení
 - 50g másla
 
Postup
- Francouzské hlemýže očistěte a nechte je vylít z ulit.Uliť pak důkladně omyjte a odložte. Hlemýže nechte po dobu tří hodin vykapat, abyste se zbavili většiny hlenů.
 - V pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a cibuli. restujte do změknutí a lehkého zezlátnutí. Poté přidejte nakrájenou mrkev a celer a restujte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
 - Vložte do pánve rajčata s džusem, červené víno, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a špetku papriky. Přiveďte k varu, snížte teplotu a vařte asi 20 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
 - Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte máslo. Hlemýže obalte v mouce a osmažte na másle do zlatova. Poté je přidejte do omáčky a nechte dalších 10 minut provařit.
 - Před tím, než Ragú z francouzských hlemýžďů podáváte, vložte každého hlemýže zpět do jeho ulity a naplňte omáčkou. Podávejte teplé s čerstvým bagetem.
 
Toto je jen jednoduchý HTML kód pro recept na francouzské hlemýže. HTML kód může být komplexnější a obsahovat další prvky, jako jsou obrázky, odkazy na další recepty a tak dále podle potřeby na konkrétním webovém místě.



