4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s čerstvou bazalkou a šťavnatým česnekem. Tento recept je rychlý, jednoduchý a plný chutí, které zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Vychutnejte si ji jako přílohu k těstovinám nebo jako omáčku k pečenému masu. S touto omáčkou získáte jednoduchý a zároveň výjimečný pokrm, který si zamilujete!
Suroviny
- 500g rajčat
 - 2 stroužky česneku
 - 1 malá cibule
 - 1 polévková lžíce olivového oleje
 - 1 lžička cukru
 - Čerstvá bazalka
 - Sůl a pepř
 
Postup
- Oloupejte a nasekejte cibuli a česnek, rajčata nakrájejte na malé kousky.
 - Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova.
 - Přidejte nasekaný česnek a restujte ho asi 1 minutu.
 - Přidejte nakrájená rajčata, přisypte cukr a osolte a opepřete podle chuti.
 - Vše dusíme na mírném ohni asi 20 minut, občas promícháváme.
 - Před podáváním přidejte nasekanou čerstvou bazalku a promíchejte.
 - Omáčku můžete servírovat k těstovinám nebo jako přílohu k masu.
 

