9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Rajčatová polévka s bazalkou – Jednoduchý a osvěžující recept na chutnou rajčatovou polévku s čerstvou bazalkou. Skvělá volba pro letní dny plné slunce a přírodních chutí. Užijte si harmonii sladkých rajčat s bylinkovou bazalkou a připravte si dokonalou polévku, která zahřeje vaše srdce a potěší všechny vaše chuťové buňky. Snažili jsme se vybrat jen ty nejkvalitnější ingredience, abyste mohli vychutnat plnou chuť rajčat a aromatickou bazalku ve každém lžičce. Dopřejte si tuto skvělou pochoutku plnou vitamínů a stopových prvků. Rajčatová polévka s bazalkou je rychlá, lahodná a zdravá – ideální pro každou příležitost.
Suroviny
- 500 g rajčat
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 l zeleninového vývaru
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička cukru
 - 1 lžička sušeného bazalku
 - Sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Rajčata nakrájíme na menší kousky.
 - Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.
 - Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmažíme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidáme nakrájená rajčata a smažíme je asi 5 minut, než se rozmačkají.
 - Přidáme zeleninový vývar a necháme vařit asi 20 minut.
 - Přidáme cukr, sušený bazalk a dochutíme solí a pepřem.
 - Pomocí mixéru rozmixujeme polévku do hladké konzistence.
 - Polévku necháme ještě chvíli povařit a podáváme.
 - Před podáváním můžeme ozdobit lístky čerstvé bazalky.
 

