5. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodný recept na chleba s rajčaty inspirovaný indickou kuchyní. Rajčatový chutný chléb sūratīrána je snadno připravitelný pokrm plný exotických chutí, které vaše chuťové buňky okouzlí. Suroviny jako rajčata, cibule a koření se dokonale spojí s kynutým těstem, vytvářející neodolatelně voňavý pokrm, který si zamiluje celá rodina. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte ho doma!
Suroviny
- 500g hladké mouky
 - 1 lžička soli
 - 1 lžička cukru
 - 1 balení sušeného droždí
 - 300ml teplé vody
 - 4 středně velká rajčata
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - olivový olej
 - sůl a pepř
 
Postup
- Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí ve velké míse.
 - Po malých dávkách přidávejte teplou vodu a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
 - Těsto nechte kynout na teplém místě zhruba hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
 - Mezitím si připravte náplň. Nakrájejte rajčata na tenké plátky, cibuli na drobné kostičky a prolisujte česnek.
 - Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
 - Kynuté těsto rozválejte na plechu a rozetřete na něj náplň z rajčat, cibule a česneku. Zakápněte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
 - Pečte chléb v troubě asi 30-40 minut, dokud není zlatě hnědý.
 - Nechejte chléb vychladnout a podávejte třeba s čerstvým bylinkovým tvarohem.
 

