9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Rajské kuře je chuťově bohaté jídlo, které vám přinese hřejivou pohodu. Tato lahodná a snadno připravitelná večeře kombinuje křehká kuřecí prsa s aromatickou rajčatovou omáčkou plnou bylinek a koření. Nejenže je to dokonale vyvážený recept, ale také je to skvělý způsob, jak využít sezónní rajčata. Připravte si toto lahodné rajské kuře a užijte si ho s rýží, bramborami či těstovinami. Vaše chuťové pohárky budou jásat!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 400 g rajčat v plechovce
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička sušeného oregana
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
 - Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, a opékáme dozlatova.
 - Přidáme rajčata z plechovky spolu s šťávou.
 - Přidáme sušený oregano, sůl a pepř podle chuti.
 - Povaříme omáčku asi 10 minut, dokud se trochu nezhustne.
 - V jiné pánvi osmahneme kuřecí prsa z obou stran dozlatova.
 - Hotová kuřecí prsa dáme na talíř a přelijeme rajskou omáčkou.
 - Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
 


