8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodné francouzské pokrm ratatouille s bramborami a vejci. Tato zdravá a chutná kombinace zeleniny, brambor a vajec se stane skvělou volbou pro plnohodnotné a syté jídlo. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou ratatouille doma díky našemu návodu. Vychutnejte si bohatou chuť a výživné složení této tradiční francouzské speciality!
Suroviny
- 2 vejkové
 - 2 středně velké brambory
 - 1 malá cuketa
 - 1 malá baklažán
 - 1 červená paprika
 - 1 cibule
 - 2 rajčata
 - 2 stroužky česneku
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička sušených bylinek (např. oregano, tymián)
 - sůl a pepř
 
Postup
- Na pánvi si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
 - Přidáme na kostičky nakrájené brambory, cuketu, baklažána a papriku.
 - Osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky.
 - Přiklopíme poklicí a necháme dusit asi 15 minut.
 - Přidáme na kolečka nakrájená rajčata a necháme ještě asi 5 minut povařit.
 - Nakonec rozklepneme vejce přímo do zeleninové směsi a necháme ztuhnout.
 - Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s chlebem.
 

