14. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Připravte si lahodnou a jednoduchou večeři – ravioli plněné ricottou a špenátem! Tento recept vám nabídne dokonalou kombinaci lahodného tvarohového sýra, čerstvého špenátu a lahodného těsta. Vaše chuťové pohárky určitě ocení směs těchto vynikajících ingrediencí. Sledujte náš podrobný postup a užijte si skvělou večeři s rodinou a přáteli.
Suroviny
- 250g ravioli těsta
 - 200g ricotty
 - 150g čerstvého špenátu
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce olivového oleje
 - sůl a pepř podle chuti
 - parmezán (na posypání)
 
Postup
- Nejdříve si připravíme nadívané ravioli. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme ravioli těsto a vaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou měkká. Poté je sceďte a nechejte stranou.
 - V dalším hrnci s vroucí osolenou vodou vaříme špenát asi 3-4 minuty, než změkne. Poté ho scedíme a osušíme.
 - Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nasekaný česnek. Orestujeme ho dozlatova.
 - Přidáme vařený špenát a smažíme ho asi 2 minuty, než ztratí většinu vody. Dochutíme solí a pepřem.
 - Na pánvi necháme špenát vychladnout. Poté ho smícháme s ricottou, aby vznikla nadílka.
 - Jednotlivá ravioli plníme připravenou nadílkou. Přebytečnou ricottu odstraňte prstem nebo nožem.
 - Pokud chcete ravioli ohřát, můžete je opéct na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nejsou zlatavá ze všech stran.
 - Hotová ravioli posypeme parmezánem a můžeme servírovat.
 

