5. 11. 2025
Autor: Olga Vařilová
Římské spaghetti alla carbonara
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte autentický recept na ⁢římské​ spaghetti ⁢alla carbonara. Dozvíte se, jak⁣ připravit tuto oblíbenou italskou specialitu s vejci, parmazánem a pancettou. Originální a lahodný recept, který ‌rozzáří váš jídelníček!

Suroviny

  • 200g ⁣spaghetti
  • 100g guanciale (italští slanina z vepřové tváře) ​
  • 2 ⁣velké vejce
  • 50g pecorino sýr
  • 50g parmesan sýr
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

Nejdříve si připravíme ⁤všechny suroviny. Guanciale nakrájíme na‌ tenké ​plátky a dáme stranou. ​Vejce rozklepneme do ​misky,přidáme nastrouhaný‌ pecorino a parmesan a vše dobře promícháme. Spaghetti uvaříme v osolené vodě dle ​pokynů ⁤na ⁤obalu.

Poté na pánev⁤ přidáme plátky‍ guanciale a opékáme ‌je ⁢na středním ohni, dokud nezačnou být křupavé. Pánev odstavíme z ohně a necháme ji vychladnout.

Až budou ⁤těstoviny⁣ dobře uvařené,‌ odložíme si trochu ‍vody, ⁢ve které‍ se vařily‌ a‌ těstoviny scedíme. Poté je přidáme do pánve s ‍guanciale. Vše důkladně promícháme, aby se tuk z guanciale rozprostřel ⁣po‌ těstovinách.

Poté do pánve přidáme směs vajec a ‌sýra a ⁣mícháme tak,⁤ aby se ⁣vejce nesrazila. Pokud je směs příliš ​hustá, přidáme trochu vody z vaření těstovin. Jídlo okořeníme solí​ a⁤ pepřem dle chuti.

Na‍ závěr spaghetti alla carbonara podáváme hned ⁤po přípravě,posypané⁣ zbytkem sýra‍ a dochucené čerstvě⁢ mletým‍ černým pepřem. Buon ‍appetito!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář