9. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte náš lahodný recept na ryžový pilaf s hovězím masem, který potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo rychlý oběd. Sledujte náš krok za krokem pokyn a připravte si dokonalý ryžový pilaf s hovězím masem ještě dnes!
Suroviny
- 250g hovězího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce oleje
 - 200g rýže
 - 400ml vývaru
 - sůl, pepř, kari koření
 
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
 - Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ho z obou stran do zezlátlé barvy.
 - Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kari koření.
 - Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté přidáme rýži a necháme vařit pod pokličkou do úplného změknutí rýže.
 - Pilaf můžeme ozdobit nastrouhaným sýrem a petrželkou.
 

