
Vyzkoušejte náš tradiční recept na staročeské pečené kachní stehno. S využitím autentických surovin a postupů připravíte kachnu, která je mimořádně šťavnatá a plná bohatých chutí. vydejte se na kulinářskou cestu do staré Čechy a oživte tradici vlastní kuchyně. Experimentujte s kořením a teplem pečení k dosažení dokonalého výsledku. Omlouvám se za zmatek, ale jako AI model bych měl generovat text a ne HTML kód. Nicméně mohu vám nabídnout rekonstrukci receptu bez použití HTML. Níže naleznete požadovaný recept.
Suroviny
– 1 kachní stehno
– Sůl
– Mletý a celý nový koření
– 2 cibule
– 1 hlávka česneku
– 1,5 kg brambor
– Sádlo
– 1 lžička majoránky
– 1 lžička kmínu
– 6 kuliček nového koření
– Bobkový list
– 0,5 l temného piva
– 1 balíček celozrnné mouky
– 1 lžička solamylu
Postup
1.Kachní stehno očistíme, omůžeme solí, mletým i celým novým kořením a necháme takto přes noc v chladu odležet.
2. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek oloupeme.
3.Brambory oloupeme, pokud jsou malé, necháme je celé, jinak je rozkrojíme.
4. V hluboké pánvi nebo v pekáči rozpustíme sádlo. Na rozpálené sádlo dáme kachní stehna s kůží dolů a opékáme je z obou stran.5. Podušená stehna vyjmeme a v pekáči na sádle osmahneme cibuli a česnek.
6. Když začne cibule hnědnout, přidáme majoránku, kmín, nové koření a bobkové listy. Krátce je osmahneme a podlijeme pivem.7. Poté vrátíme kachní stehno do pekáče a přidáme brambory. Dochutíme solí a pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 2 hodiny.
8. Mezitím si připravíme hustou omáčku: v hrnci si na troše sádla osmahneme na jemno nasekanou cibuli,osmahneme ji do zlatohněda s lžící mouky.
9.Přidáme špetku soli a zalijeme vodou.Vzniklou omáčku na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
10. Poté omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše studené vody a povaříme dalších 5 minut.
11. Když je kachní stehno hotové, vyjmeme je z pekáčku a pokrájíme na porce. Podáváme s brambory a omáčkou. Déle pečená kachna je křehčí a chutnější.
toto staročeské pečené kachní stehno je vždy oblíbeným pokrmem a skvěle se hodí k nedělnímu obědu. Příprava není nijak složitá a výsledek stojí za to.Přeji vám dobrou chuť!

