9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Teplý tandoori kuřecí salát je chutná a pikantní kombinace šťavnatého kuřecího masa marinovaného v indickém tandoori koření a směsi jogurtu. Tento recept nabízí zdravou alternativu klasickému kuřecímu salátu, která se hodí jak jako hlavní jídlo, tak i jako lehký oběd nebo večeře. Každé sousto tohoto salátu je plné exotických chutí a vůní, které vás okouzlí a přenesou vás alespoň na chvíli na vzdálené indické tržiště. Přidejte do svého jídelníčku něco nového a vychutnejte si tuto lahodnou kombinaci chuti a textur ve formě teplého tandoori kuřecího salátu.
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
 - 2 lžíce tandoori pasty
 - 2 lžíce jogurtu
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 červená cibule
 - 1 rajče
 - 1 okurka
 - 1 paprika
 - čerstvá petrželka na dochucení
 - čerstvý koriandr na dochucení
 - šťáva z 1 citronu
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme tandoori pastu, jogurt, olivový olej, šťávu z citronu, sůl a pepř. Marinádu dáme na chvíli stranou.
 - Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a smícháme je s připravenou marinádou. Necháme je v ní odležet alespoň 30 minut, ideálně v lednici přes noc.
 - Cibuli nakrájíme na tenké plátky, rajče na kostičky, okurku na kolečka a papriku na proužky.
 - Kuřecí maso upečeme na grilu nebo na pánvi dozlatova.
 - Ve velké míse smícháme upečené maso s nakrájenou zeleninou.
 - Na závěr můžeme salát posypat nasekanou petrželkou a koriandrem.
 - Teplý tandoori kuřecí salát můžeme servírovat ihned. Podáváme ho jako samostatné jídlo nebo s plátky čerstvého chleba.
 

