
Připravte si doma lahodné těstoviny Carbonara s parmazánem. Naše podrobný recept vám pomůže krok za krokem. Užijte si chuť autentické italské kuchyně bez nutnosti objednávat v restauraci. originální Carbonara s parmazánem připravená podle tradičního receptu.
Tradiční italský recept na těstoviny Carbonara je jedním z nejsnazších a nejchutnějších receptů na těstoviny, které můžete připravit. Nejlepší na tom je, že si ho můžete užívat jak k obědu, tak k večeři, a to v krátkém čase. Takže pokud přemýšlíte nad tím, co vařit, těstoviny Carbonara s parmazánem jsou jistě skvělou volbou.
Suroviny
Pro přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:
- 200 gramů těstovin (nejlépe spaghetti)
- 150 gramů pancetty (můžete použít i slaninu)
- 2 velké žloutky
- 1 velký celý vajec
- 100 gramů nastrouhaného parmazánu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
Následujte tyto kroky pro přípravu těstovin Carbonara:
- Nejprve si připravte všechny suroviny. pancettu nařežte na malé kostičky, parmazán nastrouhejte a vejce rozklepněte tak, abyste měli samostatně žloutky a jeden celý vajec.
- V hrnci osmažte pancettu na olivovém oleji,dokud není dobrá křupavá. To obvykle trvá asi 5 minut.
- Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny al dente podle instrukcí na obalu. Slijte je, ale nějakou vodu si schovejte na stranu.
- V míse smíchejte žloutky s celým vajíčkem, přidejte nastrouhaný parmazán a do směsi přidejte trochu vody od těstovin.Dobře promíchejte.
- Přidejte směs vajíček a parmazánu do pancetty a rychle promíchejte, aby se suroviny spojily a vytvořily krémovou omáčku. Můžete přidat trochu vody od těstovin, pokud je omáčka příliš hustá.
- Přidejte uvařené těstoviny a opět dobře promíchejte, aby byly těstoviny dobře pokryté omáčkou.
- Podávejte ihned,pokud možno s dosypáním dalšího parmazánu na vrch. Nezapomeňte na čerstvě umletý pepř.
A to je vše! Těstoviny Carbonara s parmazánem jsou hotové a připravené k podávání. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý, takže je ideální pro ty dny, kdy máte chuť na něco dobrého, ale nemáte moc času na vaření.
Pokud jste fanouškem italské kuchyně, tato těstovina je jistě jednou z vámi oblíbených. Můžete si ji vychutnat s kouskem čerstvého chleba a sklenkou vašeho oblíbeného vína. Buon appetito!

