28. 10. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na těstoviny s rajskou omáčkou. Snadné kroky, chutný výsledek. Dozvíte se, jak připravit domácí rajskou omáčku, která doplní chuť vašich oblíbených těstovin. Omáčka plná rajčat a bylinek vás zaručeně nadchne. Omlouvám se za nedorozumění, ale jako textový/model AI, Momentálně nejsem schopen vytvářet kód HTML. Nicméně, mohu napsat předběžné kroky a suroviny pro vaše „Těstoviny s rajskou omáčkou „:
Suroviny
- 200 gramů těstovin (spaghetti nebo penne)
- 400 gramů rajčat (čerstvých nebo konzervovaných)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička cukru
- Handful of fresh basil (optional)
- Pár lístků čerstvé bazalky (nepovinné)
- Nastrouhaný parmezán pro podávání (nepovinné)
Postup
- Vezměte si hrnec, naplňte ho vodou a přiveďte k varu. Přidejte trochu soli do vody a přidejte těstoviny. Vařte podle pokynů na obalu.
- Zatímco se těstoviny vaří, připravte si rajskou omáčku. Rozdrťte rajčata, pokud používáte čerstvá rajčata, nebo je jednoduše otevřete, pokud používáte rajčata konzervovaná.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte cibuli na středně vysokém ohni, dokud nebude měkká a zlatavá. Přidejte česnek a restujte další minutu.
- Přidejte rajčata do pánve s cibulí a česnekem. Osolte, opepřete a přidejte cukr. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu povařit.
- Těstoviny by měly být do té doby hotové. Scedíme je, ale zachováme trochu vody z těstovin.
- Přidejte těstoviny do rajčatové omáčky a promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin.Nechte na plotně další minuty, aby se těstoviny s omáčkou pořádně propojily.
- Podávejte těstoviny s rajskou omáčkou okamžitě, posypte čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmezánem, pokud máte rádi sýr. Dobrou chuť!



