8. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Veganské aloo gobi s rýží
zdroj: Recepty 24/7


recept na veganské aloo gobi s rýží. ⁣Krok za krokem návod na indické pokrm s bramborami ‍a květákem, připravený zcela bez živočišných produktů. ‍Připravte si zdravé ⁣veganské jídlo plné chutí a vůní.

Veganské aloo gobi je pokrm původem z indické kuchyně. Hlavními surovinami jsou brambory (aloo) a‍ květák (gobi).Tento recept také obsahuje aromatické indické koření, které z ‍něj udělá chutnou ‍a zdravou večeři. Připravuje se velmi ​jednoduše a rychle, takže ho ocení i ‌začátečníci v kuchyni. Následující recept je⁣ pro 4 porce.

Suroviny

  • 300 g brambor
  • 400 g květáku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky ‌česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička ‌garam masala
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky⁤ mleté koriandru
  • 1/2 lžičky chilli prášku (volitelné)
  • 400 g ‌rajčatového pyré
  • sůl na​ dochucení
  • na podávání: čerstvý koriandr, rýže

Je možné přidat i další koření dle chuti nebo použít ⁢hotovou směs⁤ indických ‍koření.

Postup

  • Na začátek ⁣si připravíme⁣ zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Květák rozebereme na růžičky. Cibuli ⁢a česnek nakrájíme nahrubo.
  • Na pánvi si⁢ rozehřejeme olej a ‍na něm​ orestujeme ‌cibuli⁣ dozlatova. Přidáme česnek a restujeme dalších pár minut.
  • Přidáme ‍všechny koření a směs dobře promícháme. Je důležité koření nenechávat na⁣ pánvi déle než minutu,aby nepřipálilo.
  • Následně přidáme⁤ brambory a květák, promícháme s kořením a necháme zeleninu‌ na pánvi asi 5 minut.
  • Mezitím⁤ si připravíme⁣ rajčatové⁣ pyré. V hrnci zahřejeme rajčata ⁣do varu a‌ necháme je na mírném ohni 15 minut.
  • Přidáme rajčatové pyré⁣ do pánve se zeleninou,dobře ⁣promícháme a přikryjeme poklicí.Necháme vařit⁣ dalších 20​ minut,nebo ​dokud nejsou brambory a květák měkké.
  • Když je vše⁣ hotové, dochutíme solí ​podle chuti. Uvaříme si rýži podle návodu na balení.
  • Hotové ⁢aloo gobi‌ podáváme s čerstvou rýží a ‍posypeme nakrájeným čerstvým koriandrem.

Tento recept ⁤na veganské aloo gobi je vynikající volbou pro rychlou a zdravou večeři,‍ která potěší jak ‍milovníky zeleniny, ⁤tak‍ i⁤ milovníky⁢ indické kuchyně. pokrm je‍ plný chutí ​a vůní díky bohatému využití koření. Rýže, kterou k aloo gobi podáváme, navíc‌ pokrmu dodá na sytosti.

Navíc je tento recept velmi variabilní. Můžete do něj přidat další zeleninu,‌ kterou máte rádi, nebo pokrm obohatit o luštěniny jako jsou například cizrna nebo čočka. Tím⁤ ho ​uděláte ještě výživnějším a sytějším.​ A pokud patříte mezi milovníky pikantního jídla, můžete přidat více⁣ chilli prášku ​nebo použít ⁤čerstvé chilli papričky.

Tak tedy ​dobrou chuť ​a užijte si vaše ⁤veganské aloo ⁣gobi!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář