9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Příprava vepřových žebírek na grilu je jednoduchá a výsledkem je lahodně dochucená jídlo plné šťavnatého masa a příjemného grilovacího aroma. Tento recept vám ukáže, jak připravit žebírka tak, aby byla skvěle grilovaná -zvenku křupavá, uvnitř šťavnatá a nádherně propečená. S jemným kořeněním a trochou času na grilu se vepřová žebírka stanou neodolatelným pochoutkou pro všechny milovníky grilování. Zkusit tento recept stojí za to a určitě si získá srdce vašich hostů.
Suroviny:
- 1 kg vepřových žebírek
 - 4 lžíce sójové omáčky
 - 2 lžíce medu
 - 2 lžíce hořčice
 - 2 stroužky česneku, prolisované
 - 1 lžička mletého černého pepře
 - 1 lžička soli
 
Postup:
- Kombinujte sójovou omáčku, med, hořčici, prolisovaný česnek, mletý černý pepř a sůl v míse, vytvářejte marinádu.
 - Žebírka důkladně namočte do marinády, aby byla celá pokrytá. Ponechte je marinovat v lednici po dobu nejméně 2 hodin, nebo nejlépe přes noc.
 - Předehřejte gril na střední teplotu.
 - Přeneste žebírka na rozpálený gril a grilujte je po dobu přibližně 15-20 minut na každé straně, nebo dokud nejsou zlatohnědá a propečená.
 - Hotová žebírka servírujte s přílohou podle vašeho výběru a užijte si výborné grilované jídlo!
 

