
Ochutnejte vynikající vepřové Pho s nudlemi podle tradičního vietnamského receptu.Připravte si doma skvělou asijskou specialitu plnou chuti a zdraví. Jednoduchý a srozumitelný postup přípravy vepřového pho s nudlemi.
Pho, výslovnost „fuh“, je tradiční vietnamská polévka. Základem je vepřový vývar, nudle (řízené z rýžové mouky), bylinky a koření. Existují různé verze pho,některé zahrnují hovězí maso,kuřecí maso nebo dokonce mořské plody,ale dnes se zaměříme na verzi s vepřovým masem. Mějte připraveny všechny suroviny a následujte postup níže.
Suroviny
- 1 kg vepřových kostí
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 zázvor velikosti palce
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 200 g nudlí (rýžové)
- 200 g vepřové panenky
- 1 lžička pepře
- 2 hvězdičky anýzu
- 6 kuliček nového koření
- 2 skořice
Postup
Začněte tím, že si připravíte vepřové kosti. Nejdříve je opláchněte pod tekoucí vodou a poté je dejte do hrnce.Přidejte dostatek vody, aby byly kosti zcela ponořeny, a přiveďte k varu. Vařte kosti asi 5 minut a poté je vyjměte a opláchněte.
Nyní připravte vývar. Do velkého hrnce dejte očištěné kosti, jednu celou oloupanou cibuli, čtyři stroužky česneku, zázvor a ostatní koření (hvězdičky anýzu, kuličky nového koření a skořici). Přidejte asi 2 litry vody a přiveďte k varu. Vařte na středním ohni asi 2 hodiny.
Když vývar vaří, můžete si připravit vepřovou panenku.Pokud chcete, můžete ji nejprve naporcovat na tenké plátky a poté ji osmažit na pánvi se lžící oleje. Pokud dáváte přednost vařenému vepřu,můžete panenku vařit přímo v vývaru.
Po dvou hodinách je vývar připraven. Procedíme ho přes jemné síto do dalšího hrnce. Do vývaru přidejme rybí omáčku, sůl a cukr.
Mezitím si připravte nudle. Nudle dáme do velké misky a zalijeme je horkou vodou. Necháme je namočené po dobu asi 10 minut, nebo dokud nezměknou. Poté je opláchněte pod studenou vodou a nechte je dobře okapat.
Pho je téměř připravené k servírování. Na dno každé misky nalijeme několik lžic vývaru a na to položíme hrst nudlí. Přidáme kousek vepřového masa a přelijeme vše zbytkem vývaru. Můžete jídlo ozdobit čerstvými bylinkami,jako je koriandr nebo bazalka,a podávat s čerstvým limetkovým klínem.
Jak vidíte, příprava Pho je poměrně jednoduchá, i když vyžaduje trochu času.Ale výsledek stojí za to, tento aromatický a lahodný vývar je skvělý pro zahřátí v chladných dnech. Takže si udělejte čas a vychutnejte si tento skvělý vietnamský pokrm.

