16. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Vepřové Pho s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7






Ochutnejte ​vynikající vepřové ⁤Pho⁣ s ⁣nudlemi podle‌ tradičního vietnamského receptu.Připravte si doma skvělou​ asijskou specialitu plnou chuti a​ zdraví.‌ Jednoduchý a srozumitelný ​postup ⁤přípravy ‍vepřového pho ​s nudlemi.

Pho, ​výslovnost „fuh“, je ‍tradiční vietnamská polévka. ⁤Základem je ⁢vepřový vývar, nudle (řízené ⁢z ⁣rýžové⁤ mouky), ‍bylinky⁤ a koření. Existují různé verze ⁣pho,některé zahrnují‌ hovězí maso,kuřecí maso nebo dokonce mořské ​plody,ale dnes se zaměříme na ​verzi ⁢s ⁤vepřovým​ masem. Mějte‌ připraveny všechny ⁤suroviny a ⁢následujte postup níže.

Suroviny

  • 1⁣ kg vepřových kostí
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky⁤ česneku
  • 1 zázvor‍ velikosti palce
  • 2 ‍lžíce‌ rybí⁣ omáčky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce⁢ cukru
  • 200 ⁢g nudlí​ (rýžové)
  • 200 g vepřové panenky
  • 1‌ lžička pepře
  • 2 hvězdičky anýzu
  • 6 kuliček nového koření
  • 2 skořice

Postup

Začněte tím, že si ‍připravíte vepřové⁤ kosti. Nejdříve je opláchněte pod tekoucí vodou a poté je dejte do⁤ hrnce.Přidejte dostatek vody, aby byly kosti ⁢zcela ponořeny, a přiveďte k varu. Vařte ​kosti asi 5 minut a‌ poté⁢ je vyjměte a opláchněte.

Nyní‍ připravte​ vývar. Do velkého hrnce dejte očištěné kosti, jednu celou oloupanou cibuli, čtyři stroužky česneku, zázvor a ostatní koření (hvězdičky anýzu, ⁣kuličky nového koření‌ a skořici). ⁤Přidejte asi 2 litry vody a přiveďte k ‍varu. Vařte ​na středním​ ohni asi 2 hodiny.

Když​ vývar vaří, můžete‌ si připravit vepřovou panenku.Pokud chcete, můžete ji‍ nejprve naporcovat na tenké plátky a poté ​ji ⁢osmažit na pánvi se lžící ⁤oleje. Pokud⁣ dáváte přednost vařenému vepřu,můžete panenku vařit přímo v vývaru.

Po dvou hodinách je vývar⁣ připraven. Procedíme ​ho přes jemné síto do ‍dalšího hrnce. Do vývaru ⁤přidejme rybí omáčku, sůl a ‍cukr.

Mezitím si připravte nudle. ⁢Nudle ⁢dáme do⁤ velké ⁢misky ‌a zalijeme je⁣ horkou vodou. Necháme ⁢je namočené po dobu asi 10 minut, nebo‍ dokud nezměknou. Poté⁤ je ⁢opláchněte pod studenou vodou a nechte je ⁣dobře okapat.

Pho je ⁣téměř připravené k servírování. Na dno každé ‌misky nalijeme několik ‌lžic ‍vývaru a na to položíme‌ hrst nudlí. Přidáme kousek vepřového masa a přelijeme vše zbytkem vývaru. Můžete jídlo⁤ ozdobit čerstvými ​bylinkami,jako je koriandr ⁢nebo bazalka,a podávat s čerstvým limetkovým klínem.

Jak vidíte, příprava Pho je poměrně jednoduchá, i když ⁤vyžaduje trochu času.Ale výsledek stojí za to, tento aromatický a lahodný⁤ vývar je⁣ skvělý pro zahřátí​ v chladných dnech. ‌Takže si‍ udělejte⁤ čas a vychutnejte si tento skvělý‍ vietnamský pokrm.