12. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Zelený kari s kuřecím masem je lahodný a exotický recept, který vás zavede do světa thajské kuchyně. Tato chuťově výrazná a kořeněná omáčka spolu s křupavým kuřecím masem a čerstvou zeleninou vytváří dokonalou kombinaci chutí. Připravte si tento pokrm doma a dejte svému jídelníčku zdravou a výživnou pochoutku plnou exotických přísad. Prozkoumejte tento lahodný recept na svém talíři.
Suroviny:
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
 - 1 velká cibule (nasekaná)
 - 2 stroužky česneku (nasekané)
 - 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
 - 1 cuketa (nakrájená na kostky)
 - 1 mrkev (nakrájená na kostky)
 - 400ml kokosového mléka
 - 2 lžíce zeleného kari pasty
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička kurkumy
 - sůl podle chuti
 
Postup:
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte kuřecí maso a osmažte ho z každé strany dozlatova.
 - Přidejte zelenou papriku, cuketu a mrkev. Osmažte pár minut, dokud nezměknou.
 - Přidejte zelenou kari pastu, kurkumu a sůl. Dobře promíchejte tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
 - Přilijte kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut, až se omáčka zahustí a maso je měkké.
 - Servírujte hořkou rýží nebo plackami naan.
 


