19. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Korejský kuřecí bulgogi s rýží
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte⁢ náš autentický recept ⁢na Korejský kuřecí‍ bulgogi ⁢s rýží. Připravte si lahodné jídlo‌ plné orientální chuti s korejskou marinádou. Krok⁢ za ​krokem vám ukážeme, jak ⁤na to.

Korejský kuřecí bulgogi je ⁢chutný jídlo,které je plné vynikajících chutí.‍ Tento recept je ideální⁢ pro⁤ každého, kdo miluje​ korejskou ⁢kuchyni, ⁢nebo pro ty,‍ kteří hledají něco‌ nového a vzrušujícího k ‌vyzkoušení. Je to jednoduché a rychlé⁤ jídlo k přípravě, které si můžete‍ užít jako hlavní ​chod nebo jako lehkou večeři. Tak pojďme se do toho pustit!

Suroviny

  • 500g kuřecí ⁤prsa, nakrájené na ‌tenké proužky
  • 1/2 ​šálku sójové⁣ omáčky
  • 3 ​lžíce ⁤medu
  • 2 lžíce⁢ sezamového⁢ oleje
  • 2 lžíce ⁣nasekaného česneku
  • 1 lžička nasekaného⁢ zázvoru
  • 1 ⁤lžička červených⁣ pepřových vloček (nepovinné)
  • 1/2⁣ lžičky mletého pepře
  • 1 velká cibule, nakrájená na ⁤tenké proužky
  • 3⁢ jarní ⁢cibulky, nakrájené na tenké‍ proužky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1/2 šálku mrkve, nakrájené ‌na​ tenké proužky
  • 2‌ šálky navařené ‌bílé rýže

Postup

Začněte tím, že připravíte ⁢marinádu ‌pro kuřecí maso. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, sezamový olej, nasekaný‌ česnek, nasekaný ⁤zázvor, červené pepřové vločky (pokud používáte) a mletý⁢ pepř. ⁢Přidejte kuřecí prsa‌ a nechte marinovat přinejmenším​ 30 minut,‌ ale ⁣ideálně⁤ přes‌ noc.

Když je ⁣kuře dostatečně‍ naložené, předehřejte pánev na střední ​teplotu.⁢ Přidejte cibuli ​a smažte, ⁣dokud není měkká a​ zlatavá. Pak do ⁢pánve přidejte ⁤kuřecí maso i s ⁤marinádou. Vařte, dokud kuře není plně ⁤uvařené a marináda se zredukuje na hustou ​omáčku, ​zhruba 10-15 minut.

Mezitím na jiné pánev přidejte mrkev‍ a přidejte trochu ⁤oleje. Smažte až‍ do změknutí, asi 5 minut, a pak přidejte nakrájenou jarní ​cibulku a​ smažte⁣ další ⁢2 minuty.

Nyní je čas složit vše dohromady. Na talíři rozprostřete vrstvu bílé rýže. Na rýži poklaďte kuřecí⁤ maso a omáčku. Na vrch ⁢přidejte smaženou mrkev a jarní cibulku.⁤ Posypte sezamovými semínky pro crunch a podávejte ⁢okamžitě.

Korejský kuřecí bulgogi s rýží je ⁤vynikající jídlo, které ⁤je plné výrazných ​chutí a textur.​ Samostatné ​složky ⁢jdou dohromady perfektně​ k vytvoření vyváženého a uspokojujícího jídla, které‍ je⁤ jistě ‌hit mezi ‌všemi, kdo ho ochutná.

Nejbližší do pocitů korejské restaurace se dostanete⁢ pokud‍ si k jídlu přidáte korejský čaj⁣ nebo saki a nezapomeňte na korejské ořechové sušenky‌ nebo jiné sladké koncovky.

Pamatujte, ‌že ‌toto jídlo‌ je stejně⁤ dobré i​ zabaleno ⁤do oběda další den! Bez ohledu⁣ na to, ⁢jak se rozhodnete toto jídlo podávat, doufáme, že si ho užijete tak jak my.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář