
Užijte si autentickou thajskou kuchyni s tímto receptem na Kuřecí Pad Thai s arašídy. Jednoduchý, chutný a rychlý recept, plný svěžích přísad a bohatých chutí typických pro thajskou kuchyni. Ideální pro večeři v týdnu, kdy chcete něco netradičního a exotického.
Pad Thai je tradiční thajské jídlo, které se skládá z rýžových nudlí, smažených s kuřetem, zeleninou a vejcem, a vše je zvláštně dochucené sójovou a rybí omáčkou. tento recept na kuřecí Pad Thai s arašídy je velmi chutný a vynikající na večeři nebo na oběd. Příprava tohoto jídla může trvat něco okolo 30 minut a výsledek stojí za všechnu tu námahu. Příprava je jednoduchá, stačí jen sledovat kroky uvedené níže.
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 300 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 vejce, rozklepnuté
- 100 g nasekaných pražených arašídů
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- Kousek čerstvého limetky
- Sója a rybí omáčka, šťáva z limetky a cukr na přípravu omáčky Pad Thai
Postup
Začneme tím, že si připravíme všechny suroviny. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky a osolíme je. Česnek a červenou papriku nakrájíme na plátky a jarní cibulky na šikmé proužky.
V pánvi si rozehřejte olej a přidejte na něj kuřecí prsa.Smažte je z obou stran, dokud nebudou zcela propečené. Kuřecí maso poté vyjmeme a odložíme ho stranou.
Do pánve přidejte česnek a smažte ho, dokud se nezačne zlatě zbarvovat. Poté přidejte červenou papriku a smažte ji do změknutí.
Nyní přidejte rýžové nudle a trochu vody, aby se nudle uvařily. Smažte je, dokud nebudou měkké, ale stále ještě křupavé. Pak přesuňte nudle na stranu pánve a na volné místo nalijte rozklepnutá vejce. Trochu je osolte a opepřete, a jakmile začnou tuhnout, promíchejte je s nudlemi.
Nakonec přidejte kuřecí maso zpět do pánve a do směsi vmíchejte nasekané arašídy a jarní cibulky. Vše dobře promíchejte a smažte ještě pár minut, dokud se vše neohřeje.
Pro přípravu omáčky Pad Thai smíchejte sójovou a rybí omáčku, šťávu z limetky a cukr dohromady v malé misce. Tuto omáčku poté přidejte do pánve a opět všechno dobře promíchejte.
Smažte ještě asi minutu a pak Pad Thai servírujte na talíře. Jako poslední krok, pokapejte jídlo kouskem čerstvého limetky a užijte si svůj domácí kuřecí Pad Thai s arašídy!
Uvaření kuřecího Pad Thai s arašídy sice vyžaduje několik kroků, ale výsledná chuť a vůně tohoto tradičního thajského jídla rozhodně stojí za námahu. Jde o skvělou volbu pro rodinnou večeři, komfortní oběd nebo pro hostinu s přáteli. S tímto receptem si můžete užít chutě Thajska přímo ve své kuchyni!

