
Vyzkoušejte exotickou chuť Koreje s naším receptem na pikantní nudle s tofu. Průvodce krok za krokem, jak připravit jednoduché, ale bohaté na chutě jídlo.Korejská kuchyně z vaší kuchyně!
Suroviny
- 200g tofu
- 200g korejských pikantních nudlí
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 1 malá paprika
- 1 malá mrkev
- 1 lžíce korejské pikantní omáčky (gochujang)
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce nakrájeného jarního cibulky
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
Příprava korejských pikantních nudlí s tofu je jednoduchá a rychlá. Začněme přípravou tofu. Tofu nakrájíme na malé kostičky a necháme ho odsát přebytečnou vodu na papírové utěrce. Poté ho osolíme dle chuti.
V dalším kroku si připravíme ostatní suroviny. Cibuli, česnek a papriku nasekáme na drobno, zatímco mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky. Jarní cibulku a sezamová semínka si připravíme na dochucení hotového jídla.
Nyní se můžeme pustit do přípravy pokrmu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej a přidáme tofu. Při smažení ho občas obracíme, abychom zajistili, že se tofu rovnoměrně osmaží ze všech stran.Jakmile je tofu dozlatova osmažené, přidáme česnek a cibuli a restujeme je spolu s tofu dva a půl minuty.Pak přidáme nasekanou papriku a mrkev a smažíme další dvě minuty.
Zatímco se nám ovoce smaží na pánvi, v hrnci vaříme nudle dle návodu na obalu. Uvařené nudle pak přidáme na pánev k orestované zelenině a tofu. Přidáme pikantní korejskou omáčku gochujang a dobře promícháme,aby se všechny suroviny propojily dohromady.
V posledním kroku přidáme sezamová semínka a lehce promícháme. Korejské pikantní nudle jsou takřka hotové, stačí je ještě ochutnat a podle potřeby dochutit solí a pepřem. Na konec přidáme nakrájenou jarní cibulku.
Korejské pikantní nudle s tofu servírujeme teplé, ideálně posypané dalšími sezamovými semínky pro chuť a krásný vzhled. Dobrou chuť!

